Samen sterk voor een schone Slufter!

Wat was dit mooi om te zien! Zoveel mensen. En velen die ook nog eens van heel ver kwamen. Samen met de boswachters van Staatsbosbeheer en de Jan Plezier hebben we dinsdag 20 kuub afval uit het prachtige natuurgebied de Slufter gehaald. Laadbak na laadbak werd volgeladen en weggereden.

Een dikke, dikke pluim voor ons allemaal!

Maar helaas, de klus is niet geklaard. Dit was maar een klein stukje. Ja echt: 20 kuub. Klein stukje. Kom je ook helpen opruimen?

Eerstvolgende opruimacties:

Zaterdag 2 maart: IVN Texel

Uitnodiging van IVN Texel:
“Wie de laatste tijd wel eens een wandeling door de Slufter heeft gemaakt, heeft beslist gezien dat er momenteel wel erg veel zwerfvuil ligt.
Om de Slufter zo schoon mogelijk te krijgen vóór het broedseizoen begint, wordt er een extra schoonmaakactie gehouden in de Noord-Slufter op zaterdag 2 maart van 10:00 tot 12:00 uur.
We verzamelen om 10:00 uur bij de fietsenstalling aan het eind van de Oorsprongweg.
Het is aan te raden om laarzen, of in ieder geval stevige, waterdichte schoenen aan te trekken en neem zelf eventueel iets te eten en te drinken mee.
Voor werkhandschoenen en vuilniszakken wordt gezorgd.
De organisatie wil graag weten op hoeveel deelnemers zij ongeveer kunnen rekenen, daarom het verzoek om u aan te melden via:  lydiavw@gmail.com

Zaterdag 9 maart: Staatsbosbeheer

Informatie over de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak georganiseerd door Staatsbosbeheer voorafgaand aan het broedseizoen: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/texel/voorjaarsschoonmaak-in-de-slufter?fbclid=IwAR0RIEwIM_nVJFQiaXAgIbd59zUpduqe37mU4mPseEJU-M5aryVkpW8-mDU