Plogging Texel!

Foto: Leo Verkade
WanneerZaterdag 22 februari 2020 van 9:30 tot 12:30 uur
WaarWe verzamelen onderaan de Sluftertrap aan het einde van de Slufterweg:

Plogging Castricum viert wederom voorjaarsvakantie op Texel!

Op zaterdag 22 feburari 2020 helpen we de boswachters van Staatsbosbeheer het prachtige en bijzondere natuurgebied de Slufter op te ruimen voor het broedseizoen van start gaat.

De Slufter is één van de mooiste plekjes die Nederland rijk is. Een buitendijks gebied waar zee en wind vrij spel hebben. Een eldorado voor vogels. Een rijkdom aan bijzondere planten en dieren. Met vloed loopt het gebied gedeeltelijk onder en zet de zee haar zand en schelpen af. Maar helaas ook al het afval dat in zee dobbert. En dat is veel. Schrikbarend veel. Elk jaar weer. Er valt nauwelijks tegenop te rapen.

Hulp is daarom meer dan welkom.

Foto: Daniella Ernsting Koorn

Vorig jaar is het gelukt om het gebied schoon te krijgen. De schoonmaakactie was nog maar net achter de rug of de boswachters meldden dat er sinds lange tijd lepelaars waren neergestreken om er te broeden. Wat een mooi compliment en groots resultaat.

Doe je mee? Je hoeft je dit jaar niet aan te melden. Staatsbosbeheer organiseert en wij sluiten gewoon op de ochtend zelf aan.

We verzamelen om 9:30 uur onderaan de trap aan het einde van de Slufterweg op Texel. Daar staan de boswachters klaar om ons te verwelkomen. Voor opruimmateriaal, thee en koffie wordt gezorgd. Er wordt tot 12:30 uur opgeruimd.